Vraag: waarop moet ik letten?

Tips die een website overzichtelijker maken

vraagteken met kaartVeel webpagina's zijn te groot voor een standaard computerscherm. Hierdoor moet je al scrollen op de beginpagina. Als je homepage wordt geprogrammeerd als "fluid" of 98%, past het scherm altijd! Schuif maar met de linkerkant van je venster of frame en kijk wat er gebeurt. Probeer het voor de aardigheid ook eens op een andere website.

Of zorg ervoor dat er een foto of afbeelding voor de helft zichtbaar is. Zo weet een gebruiker dat er onder de zichtlijn van zijn scherm nog meer staat. Maak dan wel alle schermen met scrollbar (Wees consequent!).

Gebruik niet soms een onderstreept woord als dat een link bevat en soms een gekleurd woord ter versterking van de inhoud! Dat brengt verwarring en irriteert een bezoeker nodeloos.

Waarom bij het plaatsen van een afbeelding of foto niet gebruik maken van de zogenaamde "titel"? ALs je dan over de foto met de muisaanwijzer gaat verschijnt een verklarende tekst, titel voor de foto.

Zitten er wel zoekwoorden ( zogenamde keywords) in de "header" van je website?

Als je email adres als text leebaar is in de broncode van de HTML code van je website wordt het adres gelezen door robots. Beter is het om met niet leesbare e-mailadressen te werken.