Start

Wat zijn tags en hoe kan je tags toepassen in de inhoud in Joomla!

Tags in Joomla! bieden een flexibele manier om inhoud te organiseren. Dezelfde tag kan worden gebruikt in meerdere artikelen, weblinks, nieuwsfeeds, contacten en categorieƫn. Ieder item desgewenst kan vele tags hebben. Als een item een specifieke tag heeft, en je klikt op de link van de tag, dan worden de verschillende items met dit specifieke tag getoond.

Tags aanmaken

Tags aanmaken kan op twee manieren.

  1. Je kunt naar Tagsbeheer (onder Componenten). Daar kan je gedetaileerde tags maken op een soortgelijke manier als artikelen maken. Naast een naam kunnen tags een beschrijving, afbeelding, metadata en andere items bevatten, net als alle Joomla inhoudstypen. In het Tagsbeheer is het ook mogelijk om een bovenliggende tag aan te maken om geneste tagging mogelijk te maken
  2. Je kunt tags vrij aanmaken in ieder item dat een tags-invulveld heeft. Begin de naam te typen van een mogelijke tag. Na drie letters zie je al mogelijke tags verschijnen die al gebruikt zijn. Als het een nieuwe tag is, beƫindig je de naam van de tag en klik enter. De nieuwe tag wordt aangemaakt zodra je op Opslaan klikt.

Inhoudstags tonen

Als je tags gebruikt en deze ook gebruikt kan je deze laten zien op je website. Er zijn meerdere manieren.

  1. Standaard toont Joomla! tags, die zijn opgenomen in ieder getaggede inhoudsitem. Je kunt deze optie uitschakelen door de parameters te wijzigen. Je kunt de positie in de hand houden met layout overrides en wijzigen van de layout en opmaken met CSS.
  2. Je kunt een menu-item aanmaken dat een tags-lijst laat zien met links naar de getaggede inhoudsitems voor elke tag.
  3. Je kunt een menu-item aanmaken dat een lijst van getaggede items toont voor elke tag als een lijst of een blog-opmaak.
  4. Je kunt een tag-module gebruiken. Module Populaire tags tont een gelinkte tags-lijst met meest getaggede items. Module Gelijksoortige tags toont een items-lijst, die gelijksoortige inhoud toont aan de huidige inhoud (Deze module wordt niet getoond op pagina's zonder inhoud-item).

 

Bron: docs.joomla.org/J3.1:How_To_Use_Content_Tags_in_Joomla!